NOVÁ TECHNOLOGIE VÝROBY A ARCHIVACE VÍNA

Autor: Jiří Matějka <mate@avonet.cz>, Téma: Nové objevy a technologie, Zdroj: Jiří Matějka, Vydáno dne: 19. 09. 2015

Provedli jsme zajímavý pokus, použili novou technologii - a dostavil se úspěch.

Časopis WM magazín provedl test. Výsledkem testu byla zlatá madaile na výstavě vín! Více se dočtete v dalších číslech měsíčníku WM magazín. Předplatné

 



Jen 5 procent z celosvětové produkce vín je možné archivovat.



Časopis WM magazín provedl unikátní test - vyrobili jsme si vlastní víno.



Běžně se k výrobě vína používá síra, nebo chemické prosředky. My jsme použili zcela jiný, unikátní postup.



 

Při procesu výroby je nutné zabránit vzniku bakterií, které znehodnotí proces kvašení.

 

 

Novým způsobem ošetřená výroba vína.

 



Do hotového vína není nutné aplikovat další školící roztoky...

 

 

Po jednom roce jsem přihlásil takto vyrobené a stabilizované víno na výstavu vín.

 

 

Víno vyrobené novou technologií, bez použití síry, nebo přidávání chemickýxh prostředků, získalo zlatou medaili.

 

Vinaři a someliéři nechápali co jsem se jim snažil vysvětlit - způsob výroby. Při testu opět vybrali to správné - vyrobené novou technologií..

 



Oslavy prvního úspěchu nové technologie...

 



Zde, ve sklípku v Kvasicích, celý test proběhl. Je to snad nejsevernější sklípek na jižní Moravě:)